Sähkösopimus

Tutustu ja vertaa

Huom. Sähkön hinnat muuttuvat usein. Varmista sähkön hinta aina asiakkaan sivuilta.

Sähkösopimuksen valitseminen on tärkeä päätös, joka vaikuttaa niin talouden hallintaan kuin ympäristön suojeluunkin. Tässä prosessissa on useita huomioon otettavia tekijöitä, jotka auttavat löytämään parhaiten kullekin tarpeelle sopivan vaihtoehdon.

Esittelyssä meillä: FORTUM | HEHKU | OOMI | NORDIC GREEN | VÄRE

Energiankulutuksen arviointi

Aloita määrittämällä oma energiankulutuksesi. Tarkastele, kuinka paljon energiaa käytät kuukausittain, ja mieti, ovatko kulutustottumuksesi enemmän tasaisia vai kausiluonteisia. Tämä auttaa sinua valitsemaan joko määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, joka vastaa parhaiten kulutusprofiiliasi.

Sopimustyypit ja niiden ehdot

On kaksi päätyyppiä sähkösopimuksia: määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Määräaikaisessa sopimuksessa lukitaan sähkön hinta sovitulle ajalle, mikä suojaa hinnannousulta mutta sitoo asiakkaan sopimukseen määräajaksi. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus taas tarjoaa joustavuutta, mutta sähkön hinta voi vaihdella markkinatilanteen mukaan.

Hinnat ja tarjoukset

Vertaile eri sähköyhtiöiden tarjoamia hintoja ja tarjouksia. Huomioi paitsi perushinnat myös mahdolliset kampanjaedut, kuten alennukset uusille asiakkaille tai bonusjärjestelmät. Hintaan vaikuttavat myös sähkön alkuperä ja tuotantotapa, kuten uusiutuvat energialähteet.

Ympäristövaikutukset

Yhä useampi kuluttaja arvostaa ekologisia arvoja, ja sähkösopimusta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota sähkön tuotantotapaan. Fortum ja monet muut yhtiöt tarjoavat vihreää sähköä, joka on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, kuten tuuli- tai vesivoimalla.

Lisäpalvelut ja asiakastuki

Tarkista, mitä lisäpalveluita eri yhtiöt tarjoavat. Näitä voivat olla esimerkiksi kulutusseurantatyökalut, jotka auttavat ymmärtämään ja hallitsemaan energiankulutusta paremmin. Myös asiakaspalvelun laatu ja saatavuus ovat tärkeitä tekijöitä päätöksenteossa.

Kun olet käynyt läpi nämä vaiheet, olet valmis tekemään tietoon perustuvan päätöksen sähkösopimuksestasi, mikä voi tuoda merkittäviä säästöjä ja parantaa kotisi energiatehokkuutta.