Fortum sähkösopimus: Kattava opas valintaan, säästöön ja vihreään energiaan

Kaikki Fortumin myymä sähkö on hiilidioksidi­päästötöntä, alkuperävarmennettua ja Euroopassa tuotettua. Tarjolla on laaja valikoima erilaisia sopimuksia erilaisiin tarpeisiin.

Sähkösopimus heti?

Arkena: Mikäli tarvitset sähköt kuluvalle päivälle voit valita tilauslomakkeelta Pikamuuttopalvelun (20€). Arkipäivisin sopimuksen pikamuuttona saa alkamaan samalla päivälle Carunan verkkoalueella, kun sopimus on tehty ennen klo 15 ja muilla verkkoalueilla ennen klo 13.

Viikonloppuisin: Viikonloppuna tehty sopimus voi alkaa aikaisintaan seuraavana arkipäivänä.

Muuttopuhelin: Voit tehdä pikamuuton soittamalla muuttopalveluumme numeroon 0200 80000.

Palvelu on käytössäsi ma-pe klo 8-17.


Sähkösopimuksen valinta

Kun pohditaan Fortumin tarjoamia sähkösopimuksia, on useita seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon. Asiakkaan kannattaa ensin määrittää oma energiankulutuksensa profiili: Onko kulutus tasainen vai vaihteleva? Tämä auttaa valitsemaan sopivimman sopimustyypin.

Toiseksi, on tärkeää vertailla eri sopimusten hintoja ja ehtoja. Fortum tarjoaa kiinteähintaisia sopimuksia, joiden hinta pysyy samana sopimuskauden ajan, sekä markkinahintaisia sopimuksia, jotka seuraavat sähkömarkkinoiden hintojen vaihteluja. Kiinteähintainen sopimus voi tarjota mielenrauhaa hintojen nousun varalta, kun taas markkinahintainen sopimus voi hyödyttää käyttäjää, jos markkinahinnat laskevat.

Sähkön alkuperä ja ympäristövaikutukset

Fortum panostaa vahvasti kestävään kehitykseen, ja yhtiö tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden valita uusiutuvista lähteistä tuotetun sähkön. Tämä voi olla tuuli-, vesi- tai aurinkovoimaa. Valitsemalla ympäristöystävällisen sähkön, kuluttajat voivat vaikuttaa positiivisesti ympäristön tilaan ja tukea kestävämpää energiatuotantoa.

Hinnoittelun ymmärtäminen

On olennaista ymmärtää, miten sähkön hinta muodostuu ja mitkä tekijät vaikuttavat sen vaihteluun. Sähkön hintaan vaikuttavat muun muassa polttoaineiden maailmanmarkkinahinnat, päästöoikeuksien hinnat ja sään aiheuttamat vaihtelut energiantuotannossa. Tämän ymmärtäminen auttaa kuluttajia tekemään tietoisempia päätöksiä sopimuksen valinnassa.

Muita huomioon otettavia seikkoja

Kuluttajan on hyvä tarkistaa sopimuksen kesto ja mahdolliset irtisanomisehdot. Jotkut sopimukset saattavat sisältää sitoutumisehtoja tai sakkomaksuja sopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä. Lisäksi on hyvä selvittää, tarjoaako Fortum lisäpalveluita, kuten kulutusseurantaa tai energianeuvontaa, jotka voivat auttaa optimoimaan energiankäytön.

Lisävinkit sopimuksen valintaan

Tässä muutama vinkki, jotka auttavat valitsemaan oikean sähkösopimuksen:

  1. Arvioi vuosittainen energiankulutuksesi.
  2. Vertaile eri tarjoajien hintoja ja sopimusehtoja.
  3. Mieti, haluatko kiinteän vai markkinahintaisen sopimuksen.
  4. Huomioi ympäristövaikutukset valitessasi sähköntuotantotapaa.
  5. Lue sopimusehdot huolellisesti.

Katso, vertaile ja tutustu